PRAVILNIK ZA OBOSTRANU GRAVURU MEDALJONA

Svaki medaljon postaje unikatan i trajna uspomena nakon što mu vi date osobni pečat. Personalizirani nakit kao savršen poklon. Na koji način to možete učiniti pogledajte u nastavku.

Važna napomena*
Lykke ne radi dizajn gravura već gravira samo gotove skice dobivene od strane kupaca koje moraju zadovoljiti određene tehničke specifikacije. Više informacija o gravurama kupac može dobiti u ovom Pravilniku ili slanjem upita na info@lykke.hr.

KOJI FONT ODABRATI ZA GRAVURU?

KOLIKO STANE ZNAKOVA TEKSTA NA MEDALJONU?

PREDNJA STRANA MEDALJONA (promjer 2 cm):

odaberite jedan od dva ponuđena fonta i upišite željeni tekst u za to predviđeno polje (maksimalni broj znakova je 30)

STRAŽNJA STRANA MEDALJONA (promjer 3 cm):

odaberite jedan od dva ponuđena fonta i upišite željeni tekst u za to predviđeno polje (maksimalni broj znakova je 70)

KAKO GRAVIRATI OSOBNI RUKOPIS?

Na papir kemijskom napišete tekst koji želite gravirati, skenirate ga ili uslikate i učitate u polje predviđeno za učitavanje slike. Tekst ćemo mi naknadno rasporediti da stane u okvir medaljona.

KAKO GRAVIRATI ILUSTRACIJU I CRTEŽ?

Učitajte željenu ilustraciju ili crtež u obliku slike u za to predviđeno polje. Ilustracija ili skenirani crtež trebaju biti visoke kvalitete, a idealno je ukoliko ćete nam ju poslati u vektorskom formatu. Okrugli okvir radimo mi kako bismo vašu ilustraciju pozicionirali u okvir medaljona. 

Primjer ilustracija:

Primjer crteža:

KOLIKO ZNAKOVA TEKSTA STANE AKO ŽELIM TEKST ISPOD ILUSTRACIJE ILI CRTEŽA?

Preporučamo do 10 znakova teksta u napisanih jednom redu.

S obzirom da je prostor predviđen za gravuru promjera 2 cm (prednja strana) i 3 cm (stražnja strana), nakon dodavanja ilustacije ili crteža ostane jako malo mjesta za tekst.

KAKO GRAVIRATI SIMBOLE?

Ukoliko kupac želi gravirati određene simbole ili obrise potrebno je poslati fotografiju u visokoj rezoluciji, ili vektorskom formatu prilagođenom za lasersku gravuru.

KAKO IZGLEDA GRAVURA OSOBNIH FOTOGRAFIJA?

Osobne fotografije u boji gubi na kvaliteti prilikom gravure jer se u obradi fotografije mogu gravirati samo obrisi koji u krajnjem procesu izgledaju kao na primjeru na slici.

Slika u boji se prvo pretvara u crno bijelu, a zatim u obrise.

Primjer:

ŠTO NE MOŽEMO GRAVIRATI?

Slike u boji, osobne fotografije slikane mobitelom i fotoaparatom i slično, ne možemo gravirati iz screenshoot-a.

VAŽNA NAPOMENA:

Moguće izmjene na gravurama obavezno je javiti unutar 3 sata od napravljene narudžbe. Sve izmjene nakon toga prodavač nije u mogućnosti uvažiti.

KAKO IZGLEDA PROCES DOGOVORA ŽELJENE GRAVURE?

Pripreme vizuala za gravuru medaljona na upit kupca šalju se istome na uvid putem mail-a ili whats app aplikacije. Vizual prikazuje gravuru u stvarnom prikazu i veličini.
Kupcima preporučamo da isprintaju vizual na papiru kako bi stekli realan uvid u veličinu krajnjeg vizuala za gravuru.

Nakon odobrenja vizuala od strane kupca putem mail-a ili whats app aplikacije, prodavatelj gravira medaljon i nakon toga ne odgovara za veličinu slova i prikaz gravure ukoliko je ista napravljena prema odobrenju od kupca.

Prodavatelj nije dužan vršiti povrat za nakit koji je graviran sukladno odobrenju vizuala od strane kupca.

Prodavatelj svakom kupcu savjetuje da razmisli prije donošenja finalne odluke o gravuri, postavi sva dodatna pitanja ukoliko postoje dileme ili nedoumice, na što će mu prodavatelj ustupiti sve dostupne informacije pravovremeno.

POVRATI/REKLAMACIJE

Za gravirani i personalizirani nakit ne vršimo povrata novaca. Lykke ne uvažava povrat za nakit koji je na bilo koji način personaliziran prema želji kupca. Povrat je moguć jedino ako se radi o tvorničkoj grešci na nakitu što pokriva garancija od godinu dana.